Apa gendheng lempung?

2023-10-09


Genteng lempung kalebu jinis bahan bangunan gendheng, sing nduweni awak kothak persegi panjang. Ing ngarep awak kothak duwe alur longitudinal, lan awak kothak ing mburi ndhuwur alur duwe sirah kothak hanging. Sisih kiwa lan tengen awak kothak kasebut kiwa lan tengen sing tumpang tindih. Ana boss cakar mburi ing mburi ngisor mburi awak kothak, lan bagean protruding ing mburi awak kothak wis rib mburi protruding. Genteng keramik jinis iki nduweni struktur sing cukup, drainase lancar, lan ora ana bocor banyu.


Nalika nginstal, mung puteran saben kothak keramik bebarengan, kanthi trep dhuwur, puteran nyenyet, lan sambungan kuwat.


Awak kothak bisa digawe saka bahan keramik, kanthi kekuatan lentur lan kompresif sing dhuwur, kapadhetan seragam, bobot entheng, lan ora ana panyerepan banyu. Ora bakal nambah beban gendheng amarga panyerepan banyu lan mundhak bobot kaya kothak silinder lan kothak semen. Ing lumahing awak kothak Gamelan lan warata, lan bisa duwe macem-macem werna. Iki minangka bahan atap sing cocog kanggo bangunan modern.