Apa gendheng keramik?

2023-10-09

Keramik gendheng digawe saka lempung lan bahan sintetik liyane kanthi garing embrio teles lan murub ing suhu dhuwur.


Ing suhu dhuwur luwih saka 1000 derajat, lempung solidifies dadi tembikar, lan sawise ngluwihi 1200 derajat, Sejatine dadi porselen. Umumé, suhu kothak tembikar dikontrol ing ngisor 1200 derajat.


Ana cathetan nggunakake kothak lempung minangka awal Dinasti Zhou Western ing China kuna, lan sawise Dinasti Tang, nomer akeh kothak gilap digunakake minangka bahan hiasan gendheng penting ing wilayah kidul jembar. Sanajan ubin gilap uga dipecat saka lempung, ubin kasebut ora kaya sing biasane diarani minangka gendheng keramik.


Serangkaian perusahaan Eropa kayata CS (Portugal), NELSKAMP, Baotao Art, lan Teli uga wis mlebu ing China ing taun-taun pungkasan. Keramik gendheng produk roofing banget karo sajarah ewu taun budaya Cina, stabil lan atmosfer. Proses produksi prasaja, lan bahan lokal bisa dipikolehi saka macem-macem negara. Iku akun kanggo mayoritas pilihan saka kothak kanggo gendheng sloping, nanging kerugian iku bobot abot lan karusakan gedhe kanggo sumber daya tanah.


Genteng keramik domestik utamane diprodhuksi ing wilayah Guangdong lan Fujian. Jalur produksi pabrik-pabrik kasebut biasane nganggo gaya Jepang. Jinis produk uga relatif tunggal, nanging kontrol kualitas relatif stabil. Cocog kanggo kahanan iklim ing sisih kidul. Ana uga pabrik lempung ing Yixing, Jiangsu, sing utamane niru ubin tabung Spanyol lan ubin gaya Eropa. Ana beda sing signifikan ing kualitas, lan proses nglamar matte glaze banget prasaja, rawan kanggo weathering lan discoloration, asil ing panyerepan banyu dhuwur saka prodhuk.


Merek utama ubin lempung sing diimpor kalebu NELSKAMP saka Jerman, Gabela saka Pulo TEJASBORJA ing Spanyol, ubin Thai saka Manning's ing Prancis, lan DREADNOUGHT saka Inggris.


Cara milih antarane nggunakake gendheng keramik domestik utawa gendheng keramik impor wis dadi prakara urgent kanggo insiders industri ngerti. Tombol isih gumantung ing gaya lan posisi bangunan sampeyan. Saka perspektif kualitas lan fungsi, produk Jerman minangka pilihan pisanan. Yen gaya Mediterania, Spanyol lan Prancis luwih disenengi. Yen bangunan gaya kastil, kothak slate alam luwih disenengi. Yen ubin lempung digunakake minangka pengganti, kothak lempung murni lan rata mung bisa dipilih. Werna ngirim ora milih glaze matte kanthi lengkap. Yen sejatine sifate Inggris, banjur pilihan sing disenengi yaiku saka Inggris. Genteng lempung makili budaya ing Eropa, lan sing luwih penting, nggambarake rasa lan identitas bangunan iki.